Dutch Fort is een projectbureau dat zich specialiseert in projecten waar sociaal en maatschappelijke impact voorop staat.

Founder van Dutch Fort is Ingeborg Zwolsman

Vanuit een carrière in de schoonmaakwereld in de zorg, een branche waar veel mensen werkzaam zijn vanuit een kwetsbare omgeving, is Ingeborg verder gegaan met zich te specialiseren in Social Entrepreneurship. Vanuit efficiënt denken, ligt bij Ingeborg nu de nadruk op effectief werken; wat is het effect van ons handelen en wanneer doen we de goede dingen. Bij the Business School Insead heeft zij hiervoor de wetenschappelijke scholing behaald.

Werkgelegenheidstrajecten voor mensen met minimale startkwalificaties, opleidingen inrichten voor mensen die de taal niet goed machtig zijn, noodzakelijk werk omzetten in zinvol werk, het zijn thema’s waar Ingeborg programma’s voor heeft ingericht.

Onder andere door haar werkzaamheden voor Vebego Foundation heeft Ingeborg daarnaast veel ervaring opgedaan met effectief schenken in binnen- en buitenland, inzichtelijk maken wat de impact is van het ondersteunen van sociale initiatieven en reizen met groepen van verschillende herkomst en achtergrond.

Portret Ingeborg, gefotografeerd door David Galjaard

Sinds 7 jaar maakt zij reizen met medewerkers van verschillende bedrijven, waarbij de deelnemers het land van dichtbij ervaren.

“Het samenbrengen van mensen die werkzaam zijn op verschillende posities, bij voorkeur samen actief op pad gaan en onderdeel worden van een andere cultuur, dat heeft een grote impact. Zowel voor de deelnemers, alsook voor de mensen die we ontmoeten. Wanneer mensen elkaar ontmoeten en aandacht hebben voor elkaars situatie, dan worden beide trots en weerbaar. Geld is noodzaak, maar mensen weerbaar maken, dat is waar ik echt in geloof.”